Parówki z groszkiem i pieczarkami
30 dag cielęcych parówek, 50 dag pieczarek, szklanka ugotowanego mrożonego groszku lub odsączonego z zalewy konserwowego, średnia cebula, łyżka masła, 2 łyżki oleju, 2 łyżki przecieru pomidorowego i łyżka keczupu, 3 łyżki startego żółtego sera, 2 łyżki siekanej zielonej pietruszki.
1. Pokrojoną w cienkie krążki cebulę poddusić z masłem i olejem, dodać pokrojone w plasterki pieczarki i dalej dusić wszystko razem.
2. Do miękkich już pieczarek dodać pokrajane w krążki parówki i znów podgrzać potrawę 5 minut.
3. Dodać do potrawy zielony groszek oraz przecier i keczup, pieprz i sól do smaku. Gotować następne 5 minut.
4. Podawać z ryżem posypane startym żółtym serem i siekaną zieloną pietruszką.