Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

31.05.2013
piątek

Naleśniki Suzette

31 maja 2013, piątek,

Na ciasto: szklanka mąki, 2 szklanki mleka, 2 łyżki stołowe roztopionego masła, 3 jajka, sól
Na sos: 3/4 szklanka cukru, 3 pomarańcze, 10 dag masła, 3 łyżki likieru pomarańczowego
Do podsmażenia: łyżeczka masła

1. Zmiksować składniki naleśników, odstawić na 30 minut. Usmażyć cienkie naleśniki.
2. Polać wrzątkiem pomarańcze, zetrzeć na tarce około 2 łyżeczek skórki pomarańczowej, sok wycisnąć.
3. Wsypać cukier na rozgrzaną patelnię kiedy zacznie się rumienić wlać ostrożnie 3 łyżki wody i dodać masło, kiedy się stopi dodać sok pomarańczowy, likier i skórkę, chwilę podgrzać.
4. Naleśniki poskładać w chusteczkę, zagrzać na patelni na roztopionym maśle.
5. Podawać naleśniki gorące, polane gorącym sosem.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop