Omlet z bananami

Na biszkopt: 4 jajka, 3 łyżki cukru pudru, 2 łyżki mąki pszennej, do smażenia pół łyżki klarowanego masła
Na nadzienie: pomarańcza, 2 banany, 3 łyżeczki cukru, łyżka masła
Do posypania omletu: łyżka cukru pudru

1. Banany obrać ze skórki, pokroić w plastry. Pomarańczę obrać ze skórki i pokroić w półplasterki.
2. Rozgrzać masło i podsmażać pokrojone owoce, dodać cukier i smażyć, aż się rozpuści i zacznie karmelizować (zbrązowieje).
3. Utrzeć żółtka z cukrem pudrem. Ubić sztywną pianę z białek dodać utarte żółtka i mąkę, wymieszać.
4. Na patelni rozgrzać klarowane masło, wylać masę jajeczną i usmażyć omlet.
5. Kiedy omlet jest usmażony z obu stron, ułożyć na nim podsmażone owoce, złożyć na pół i podać posypany lekko cukrem pudrem.