Torcik waflowy z kajmakiem

Opakowanie okrągłych wafli, szklanka mleka płynnego i szklanka mleka w proszku, 1,5 szklanki cukru (z lekkim czubkiem), 25 dag masła, 2 łyżki ciemnego kakao, 25 dag marmolady

1. Rozłożyć wafle, każdy posmarować równą, cienką warstwą marmolady.
2. W rondelku rozpuścić masło, dodać płynne mleko i cukier. Zagotować, dodać kakao i mleko w proszku i po wymieszaniu gotować jeszcze kilka minut, ciągle mieszając.
3. Ciepłą masą kajmakową posmarować pokryte marmolada wafle i poukładać jeden na drugim, obciążyć deseczką i ciężarkiem. Pozostawić do momentu, aż ostygną.
Wierzch można posmarować cienką warstwą czekolady rozpuszczonej w kuchence mikrofalowej lub przygotowaną gotową czekoladowa polewą.
Torcik przechowywać w lodówce.