Sałatka z ziemniaków i rzeżuchy
6 dużych ziemniaków,4 jajka na twardo, 2 duże łyżki świeżej rzeżuchy,3 konserwowe ogórki, szklanka kwaśnej śmietany, szklanka jogurtu, łyżka musztardy,2 łyżeczki białego octu winnego, sól, pieprz
1.Ziemniaki ugotować w łupinach, ostudzić, obrać, pokroić w półcentymetrowe plastry.
2.Pokroić w grubsze plastry ogórki. Ściąć nożyczkami rzeżuchę. Posiekać jajka na twardo.
3.Ze śmietany i jogurtu, musztardy utrzeć sos, dodać sól, pieprz i ocet winny.
4.Wymieszać ziemniaki, rzeżuchę, jajka, polać sosem i wymieszać sałatkę.
Uwaga! Do sałatki tej można dodać( dla nie- wegetarian) trochę pokrojonej w kostkę wędliny.