Indyk w rękawie

1,5 kg filetu z piersi indyczej,2 marchwie, ćwierć selera korzeniowego,cebula,2 ząbki czosnku,sól,pieprz,3 łyżki soku cytrynowego, liść laurowy,1,5 łyżki miodu,1/4 szklanki ciemnego piwa, szklanka mleka

1.Obrać i umyć warzywa, mięso umyć, wytrzeć kuchennym papierowym ręcznikiem, natrzeć solą i pieprzem.
2.Przygotować dość długi odcinek rękawa do pieczenia, aby łatwo zamknąć oba końce. Włożyć mięso, warzywa, dodać sok z cytryny i liść laurowy, ułożyć zamknięty rękaw spawem do góry i piec w temperaturze 200 st. C około godzinę i kwadrans.
3.Utrzeć miód z piwem. Ostrożnie otworzyć rękaw, wypuszczając parę, posmarować piwem z miodem wierzch pieczeni, znów włożyć do piekarnika i zrumienić.
4.Warzywa zmiksować(usunąć liść laurowy) wraz z sosem i gorącym mlekiem, doprawić sos solą i pieprzem w miarę potrzeby.
5.Pokrojoną na plastry pieczeń podawać z sosem w sosjerce.