Biała kiełbasa w majeranku

75 dag- 1 kg białej kiełbasy, duża cebula,4 ząbki czosnku, łyżeczka otartego majeranku, łyżka smalcu lub oleju, sól

1.Żaroodporne naczynie wysmarować polową oleju, na dnie poukładać pokrojoną w talarki cebulę, posypać lekko majerankiem.
2.W żaroodpornym naczyniu ułożyć ciasno pęta kiełbasy, poukładać na wierzchu pokrojony w plasterki czosnek.
3.Pozostały majeranek wymieszać pozostałym olejem lub smalcem i posmarować wierzch kiełbasy.
4.Piec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku około 50 minut ,kilkakrotnie przewracać kiełbasę i nakłuwać ją ,aby wypłynął nadmiar tłuszczu i wody. Gdyby kiełbasa się zbyt przyrumieniła, dopiekać ją pod lekkim okryciem z folii aluminiowej.