Zrazy wieprzowe z serowym sosem

4 plastry wieprzowiny z szynki lub schabu bez kości, papryka, szczypta cząbru, pieprz, sól, 3 łyżki oleju do smażenia
Na sos:20 dag serka homogenizowanego, 3/4 szklanki mleka, 1/2 szklanki startego parmezanu, ząbek czosnku, sól

1. W moździerzu utrzeć przyprawy. Mięso rozbić tłuczkiem na ładne, owalne plastry, posypać przyprawami i odstawić na pół godziny.
2. Rozgrząć olej, obsmażyć zrazy a rumiano z obu stron.
3. Zagotować mleko, dodacserek homogenizowany i polweparmezanu, przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać.
4. Zrazy ułożyć na żaroodpornym półmiseczku, polać sosem i posypać pozostałym parmezanem.
5. Nagrzac piekarnik do 160°C i zapiekać zrazy godzinę.