Faszerowane schabowe kotlety

8 kotletów schabowych bez kości, półtorej szklanki startego żółtego sera, 8 cienkich plasterków wędzonego chudego boczku, 2 łyżki masła, po łyżeczce siekanego świeżego oregano i tymianku, żółtko, 2 łyżki tartej bułki, łyżka mąki, sól, pieprz, 1/3 szklanki oleju do smażenia

1. Kotlety zbić na równe płaty.
2. Wymieszać ser z masłem, żółtkiem, tartą bułką, tymiankiem i oregano, solą i pieprzem.
3. Na kotletach poukładać po plasterku boczku, na nim po porcji nadzienia, złożyć mięso na pół i spiąć wykałaczką, lekko posypać solą i pieprzem.
4. Obtoczyć kotlety w mące.
5. Rozgrzać olej i smażyć mięso ze wszystkich stron na rumiano. Nie powinno się smażyć na zbyt silnym ale i na zbyt małym ogniu. Mięso powinno się ładnie zrumienić.