Łosoś z ziołowym masłem

60 dag fileta z łososia,3 łyżki ostrej musztardy, najlepiej francuskiej z Dijon, 6 łyżek tartej bułki, sól, pół szklanki oleju do smażenia
Na masło ziołowe: ćwierć kostki miękkiego masła, łyżeczka posiekanej natki pietruszki, łyżeczka drobno posiekanej kolendry lub spora szczypta mielonych nasion, szczypta sproszkowanego imbiru, sól, pieprz

1. Rybę podzielić na 4 porcje, każdą porcję posmarować z obu stron musztardą, lekko posolić i odłożyć na pół godziny.
2. Miękkie masło wymieszać z pozostałymi składnikami, uformować 4 kosteczki, każdą owinąć w pergamin i włożyć do zamrażalnika.
3. Kawałki łososia obtoczyć w tartej bułce i usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Na każdej porcji położyć kawałek masła ziołowego.