Surówka z marchwi z owocowym jogurtem

4 spore marchwie, kopiasta łyżka ostrego chrzanu ze słoika, jabłko, pół szklanki dowolnego jogurtu owocowego (nam najlepiej smakuje brzoskwiniowy), sól, cukier, do smaku sok cytrynowy. Do posypania ew. łyżeczka posiekanej zielonej pietruszki

1. Marchew umyć, obrać cienko ze skórki (najwygodniej obieraczką do warzyw lub łopatką do sera), opłukać i zetrzeć na drobnej jarzynowej tarce.
2. Wymieszać jogurt owocowy z chrzanem i startą marchwią.
3. Jabłko obrać ze skórki i utrzeć na grubej jarzynowej tarce, skropić cytrynowym sokiem,
4. Wymieszać marchew z chrzanem z utartym jabłkiem, doprawić do smaku szczyptą soli i cukrem.
Surówkę można posypać posiekaną zieloną pietruszką, ale nie jest to konieczne.