Kotlety 3 w 1
50 dag mielonej wieprzowiny, szklanka startego na drobnej jarzynowej tarce żółtego sera, torebka ryżu do gotowania, 2 jaja, łyżeczka Vegety lub innej przyprawy warzywnej, sól, pieprz, 2 łyżki tartej bułki, ćwierć szklanki oleju do smażenia.
1. Ugotować ryż według przepisu na opakowaniu, ostudzić, przegarnąć widelcem.
2. W misce bardzo dokładnie wyrobić mięso z ryżem, serem, jajami, solą, pieprzem i Vegetą do smaku.
3. Wilgotnymi dłońmi formować niewielkie owalne kotleciki, obtaczać je w tartej bułce.
4. Rozgrzać na patelni olej i smażyć kotleciki na złocisto z każdej strony.
Doskonale smakują takie kotleciki z dodatkiem zielonej sałaty wymieszanej z winegretem lub innej surówki o zdecydowanym smaku. Ponieważ zawierają ryż można nie podawać innych poza bułką dodatków.