Sałatka na wiosnę
2 pęczki rzodkiewek, 4 łyżki siekanego szczypiorku, 4 jajka na twardo, 4 czubki gałązek bazylii do dekoracji.
Na sos: 4 kopiaste łyżki jogurtu naturalnego, łyżka majonezu, sól, pieprz, szczypta cukru.
1. Rzodkiewki pokroić w półplasterki. Jajka pokroić w kostkę lub ćwiartki.
2. Wymieszać jogurt z majonezem oraz solą i pieprzem.
3. Rzodkiewki i jajka ułożyć w szklanej salaterce, dodać szczypiorek, lekko wymieszać i zalać wszystko przygotowanym sosem.
4. Każdy nabierając sałatki weźmie wszystkie jej składniki wraz z sosem.
Komentarze
Dzień dobry , drodzy Państwo ! Dziękuję za tę stronę 😉
Zawsze tu jestem ! Już kiedyś pisałam do Pana z prośbą o przepisy dla tych, którzy cenią sobie dobrą kuchnię, ale nestety, podagra zabiera im tak wiele.I nieprawda ! Modyfikuję, zamieniam, tworzę, dekoruję, ładnie podaję i cieszę się życiem ! Prowadzę rozmowy z chorymi i staram się dać im nadzieję i radość życia. Ale ! Piszę, bo chcę podziękować . Pana przepisy są świetną inspiracją dla mnie! Zawsze będzie Pan moim Guru 😉 Dziękuję, że Pan tworzy tę stronę i życzę weny nieustającej !
Dziękuję bardzo Pani Iwono. I zapraszam na blog łasuchów, gdzie znajdzie Pani sympatyczne towarzystwo i jeszcze więcej inspiracji. A radość życia jest tym co inspiruje nas do dobrych czynów wobec innych. Podaje adres pod którym są niema sami tacy jak Pani: http://www.adamczewski.blog.polityka.pl
Dziękuję 😉 I miłego dnia 😉