Mintaj zapiekany z pieczarkami

4 filety z mintaja, 35 dag pieczarek, 3 cebule, szklanka startego na tarce żółtego sera, 2 jajka, pół szklanki śmietany, sól, pieprz, 4 łyżki oleju do smażenia, łyżka mąki do obsypania ryb. 

1. Rozmrożone filety posolić, posypać lekko mąką i obsmażyć na 2 łyżkach oleju.
2. Pieczarki pokroić w plasterki i obsmażyć na łyżce oleju. Posypać lekko solą i pieprzem.
3. Cebulę pokroić w krążki i podsmażyć na pozostałym oleju.
4. Podsmażoną rybę ułożyć w żaroodpornym naczyniu, na każdym kawałku ułożyć pieczarki, na nich cebulę.
5. Roztrzepać śmietanę z jajkami, zalać tą mieszanką ryby, po wierzchu posypać obficie startym serem.
6. Zapiekać potrawę do momentu roztopienia się sera.