Risotto z morskiej ryby

50 dag filetów z morskiej ryby, łyżka octu, 2 łyżki tartej bułki, 2 woreczki ryżu do gotowania (po 125 g), 4 łyżki przecieru pomidorowego, marchew, pietruszka, kawałek selera, nieduży por, 2 cebule, pół szklanki oleju, sól cukier do smaku, spora szczypta mielonej słodkiej papryki, pieprz, 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki. 

1. Rozmrozić filety, pokropić je octem i lekko posolić, pokroić na niewielkie porcje i odstawić na pół godziny. Obtoczyć rybę w tartej bułce i usmażyć na rumiano na połowie przygotowanego oleju.

2. Warzywa obrać, umyć, pokroić w paski i poddusić na 2 łyżkach oleju, posolić.
3. Ryż ugotować, odsączyć, wysypać z torebek i wymieszać widelcem.
4. Do ryżu dodać przecier pomidorowy, uduszone warzywa oraz usmażone porcje ryby, doprawić solą, pieprzem, papryką i cukrem, lekko wymieszać potrawę.
5. Ułożyć risotto w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym i wygładzić powierzchnię. Zapiekać w nagrzanym piekarniku około 20 minut.