Spaghetti z sosem z pieczonego kurczaka

(4 porcje)

Niecała paczka spaghetti (mniej więcej 3/4 paczki).
Szklanka pokrojonego drobno mięsa pieczonego kurczaka, 25 dag pieczarek, 3 łyżki masła, cebula, szklanka rosołu z kostki, 2 łyżki mąki kukurydzianej lub pszennej, pół szklanki śmietanki, pół szklanki tartego parmezanu, 2 łyżeczki musztardy z ziarnami gorczycy, puszka konserwowego groszku, łyżka posiekanej zielonej pietruszki, sól, pieprz.

1. W garnku stopić masło, dodać posiekaną drobno cebulę, pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć 4 minuty. Dodać rosół, razem gotować 5 minut.
2. Do sosu dodać odsączony z zalewy groszek, mięso i wymieszaną z mąką śmietankę oraz parmezan. Gotować 5 minut, doprawiając musztardą, solą i pieprzem.
3. Ugotować spaghetti al dente czyli w taki sposób, aby był miękki, lecz nie rozgotowany. Odcedzić, dodać do sosu, wymieszać, posypać siekaną zieloną pietruszką.