Kurczak z owocami i bakaliami

4 pojedyncze filety z piersi kurczaka, mandarynka, pomarańcza, jabłko, 2 suszone morele, 2 suszone śliwki, łyżka rodzynek, ? łyżeczki przyprawy curry, 3 łyżki sosu sojowego, sól, pieprz.
1. Filety z kurczaka pokroić na płaskie kotlety., posypać solą i pieprzem, oraz proszkiem curry.

2. Mandarynkę i pomarańczę podzielić na cząstki, jabłko w ósemki, cebulę w cieniutkie krążki.

3. Do garnka lub żaroodpornego naczynia z pokrywą włożyć mięso ,na nim ułożyć cząstki mandarynki i pomarańczy , jabłko, cebulę oraz pozostałe ,pokrojone w paski suszone owoce i rodzynki. Pokropić sosem sojowym.

4. Pod przykrywką zapiekać 45 minut w temperaturze do 200 st C.

Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.