Sałatka grapefruitowa z krewetkami
3 różowe grapefruity,20 czarnych oliwek bez pestek, puszeczka krewetek koktajlowych, łyżeczka słodkiej mielonej papryki, łyżeczka mielonego kminku,2 łyżki oliwy, sól, pieprz, cukier puder do smaku
1.Grapefruity przeciąć na połówki i wyjąć ,najlepiej specjalną ostrą łyżeczką, miąższ, ale nie uszkodzić ?miseczek?.
2.Oliwki pokroić na ćwiartki, krewetki odsączyć z zalewy.
3.W salaterce wymieszać grapefruitowy miąższ, krewetki, oliwki, doprawić solą pieprzem, cukrem pudrem ,kminkiem i papryką. Polać oliwą i wymieszać sałatkę.
4.Sałatkę nałożyć do wydrążonych miseczek grapefruitowych i wstawić szczelnie okryte do lodówki przynajmniej na godzinę.