Kurczak jogurtowy
Podwójna pierś z kurczaka, 2 łyżki oleju, szklanka jogurtu naturalnego, 2 cebule, ząbek czosnku, 2 łyżeczki przyprawy curry, sól
1. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju. Ostudzić.
2. Do podsmażonej cebuli i czosnku dodać jogurt naturalny, curry i sól. Wymieszać.
3. Mięso pokroić w paski i wymieszać z sosem jogurtowym, odstawić na co najmniej 30 minut.
4. W garnku dusić mięso w jogurcie do zupełnej miękkości.
Podawać z kaszą, ryżem lub makaronem.
Komentarze
Nie tak dawno przeczytałam w ,,Polityce pański artykuł o potrawie z głowy barana. Jadłam takie danie przyrządzone przez mojego przyjaciela.Widok ugotowanego oka jest delikatnie mówiąc nieestetyczny.Ale on zjadł ja bez zmrużenia oka.Zjadłam resztę dania.W sierpniu zamierzam kupić tuszę baranią i znowu przygotować głowę baranią. Odpowiednio doprawiona pycha.
Zazdroszczę, ja bym nnie znalazł wśród przyjaciół wspólnika do takiej uczty. Smacznego!