Kotlety z cebuli
2 duże cebule, 20 dag startego żółtego sera, 4 jaja, 4 łyżki oliwy lub oleju, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, sól, pieprz do smaku.
1. Cebule pokroić w piórka, podsmażyć na tłuszczu. Kiedy zaczyna się złocić odstawić, ostudzić.
2. Do cebuli dodać jaja, starty ser, doprawić pieprzem i solą oraz dodać szczypiorek. Wszystko razem wymieszać.
3. Na patelni rozgrzać olej lub oliwę, formować łyżką owalne płaskie kotlety i smażyć je z obu stron na rumiano.
Kotlety z cebuli doskonale smakują podawane z frytkami lub ryżem
Komentarze
wysmienity ten krem!!!dziekuje za przepis i inspiracje:)
Cieszymy się, że smakuje. My też to lubimy. Prawdę mówiąc podajemy Państwu tylko to, co naszym zdaniem jest smaczne.
Witam.ostatnio do kremu nie dodalam bialek.teraz chcialabym dodac-czy mam je ubic na piane??
pozdrawiam
Ubijanie niekonieczne. Wystarczy wlać białka – mieszając. Smacznego.
Witam Panie Piotrze i przepraszam ze pytanie jest z „innej beczki”. Czy ukaza sie jakies nowe filmy o przyrządzaniu potraw z Panskim udziałem???Naprade były swietne i nie moge doczekac sie nastepnych. Pozdrawiam serdecznie
Niestety nie zależy to ode mnie. Chciałbym to robić. Redcja „Polityki”, która to firmuje i produkuje szuka reklamodawców, by filmy się zwracały. Wygląda na to, że w końcu uda się wrócić „na plan filmowy”.