Biała kiełbasa na szpinaku z szalotką
(4 porcje)
4 kawałki białej kiełbasy, opakowanie (35 dag) mrożonego szpinaku, 3 łyżki śmietany, 2 szalotki, łyżka masła, sól, pieprz
1. Szpinak odmrozić, odsączyć na durszlaku. W garnuszku rozgrzać śmietanę, dodać posiekane szalotki i chwile smażyć, dodać szpinak, doprawić solą i pieprzem i jeszcze 5 minut gotować mieszając.
2. Kiełbasę pozakłuwać widelcem, obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym maśle.
3. Ułożyć warstwę szpinaku, na nim gorące kiełbaski i od razu podawać.
Jako dodatek można podać upieczone w piekarniku frytki, ryż lub po prostu bułka.
Siekaną szalotkę można zastąpić przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Komentarze
Bardzo fajny przepis. Prosty, szybki i jednocześnie smaczna potrawa. 😀
Pozdrawiam!
Smacznego! Dziękujemy za uwagi, komplementy i własne przepisy także. Dania indyjskie mają setki wariantów zaleznych od regionu, miasta a nawet kucharza.