Kacze udka z wiśniami

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

4 kacze udka, 20 dag mrożonych wiśni, szklanka czerwonego wytrawnego wina, łyżka suszonego majeranku, łyżeczka suszonego tymianku, 2 łyżki oliwy, szczypta cukru, 3 goździki, sól

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Psychobiznes

Od dziesięcioleci trwają znojne prace nad ustawą dotyczącą usług psychoterapeutycznych w Polsce. Dlaczego się nie udaje? Bo chodzi o pieniądze.

Wojciech Kulesza

1. Wymieszać majeranek i tymianek z oliwą, odrobiną soli i cukrem. Natrzeć marynatą udka i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce.

2. Następnie ułożyć w naczyniu do zapiekania, polać winem i piec około 50 minut, często polewając wytworzonym sosem.
3. Wsypać wiśnie, goździki i piec jeszcze 30 minut. Podawać z ziemniakami lub ryżem.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj