Orientalna sałatka ryżowa
Podwójna upieczona pierś z kurczaka,2 cebule,4 łyżki oliwy, ? zielonej papryki,10 bezpestkowych winogron, ? szklanki soku wyciśniętego z mandarynek, szklanka ugotowanego ryżu, łyżka drobnych rodzynek ,spora szczypta curry, sól, pieprz
1.Cebulę posiekać jak najdrobniej i usmażyć na łyżce oliwy na złocisto.
2.Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, paprykę w cieniutkie paseczki, winogrona podzielić na polówki.
3.Do usmażonej cebuli dodać ryż, łyżkę oliwy, przyprawę curry, mięso, paprykę, przekrojone winogrona, sok mandarynkowy i rodzynki. Wszystko razem dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem, skropić łyżką lub dwoma ły,żkami oliwy.
Komentarze
A na pomidiry też nie sezon. Niby sa dostępne cały rok,ale te o tej porze roku nie zachęcają ani wyglądem,ani kolorem, ani zapachem i najbardziej nie zachęcają smakiem do ich jedzenia. Aczkowleik przepisy są fajne i na pewno je wykorzystam;) TYlko trochę nie trafiliście Państw w porę
My kupujemy pomidory gałązkowe. I naszym zdaniem są najlepsze z dostępnych na rynku. Wytrwanie całą zimę bez pomidorów przekraczałoby nasza wytrzymałość. Nie ma chyba sensu być zbyt ortodoksyjnym zwolennikiem sezonowości.