Indycze kotlety ?caprese?

4 kotlety z indyczej piersi, 2 kulki mozzarelli, 16 zielonych oliwek bez pestek, 4 mięsiste pomidory, sól, peprz, 4 łyżki oliwy, 2 łyżki sosu pesto, 8 listków bazylii

1. Kotlety umyć, osuszyć, uformować tłuczkiem do mięsa, oprószyć pieprzem i solą. Obsmażyć na oliwie z każdej strony po 2 minuty, przełożyć do żaroodpornego naczynia. Posmarować kotlety sosem pesto.
2. Pomidory pokroić w plasterki, kulki mozzarelli także.
3. Na kotletach ułożyć pokrojone pomidory i mozzarellę, na wierzchu ułożyć pokrojone oliwki.
4. Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C i zapiekać kotlety10 minut. Przed podaniem posypać porwanymi na kawałki listkami bazylii.