Indyk po chińsku z makaronem
30 dag filetów z piersi indyka, mała kapusta pekińska, 2 cebule, 3 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki oleju (sezamowego lub słonecznikowego), sól, pieprz do smaku, nieco więcej niż pół paczki makaronu wstążek (około 30 dag).
1. Pokroić w wąskie paski liście kapusty pekińskiej, pokroić w piórka cebule, pokroić w cienkie plasterki mięso.
2. Ugotować makaron w dużej ilości wody, lekko osolonej. Odcedzić.
3. Rozgrzać w głębokiej patelni olej, obsmażać mięso przez 3 minuty, następnie dodać cebulę i kapustę pekińską oraz sos sojowy i wszystko razem dusić około 2 minut. Przyprawić solą i pieprzem.
4. Na patelnię z mięsem i kapustą wyłożyć makaron, wymieszać i podawać.