Omlet z makaronem
(4 porcje)
Paczka (40 dag) makaronu nitki lub innego bardzo drobnego, 4 jaja, 3 łyżki drobno posiekanej zielonej pietruszki, pół szklanki startego parmezanu, sól, pieprz, łyżka oliwy.
1. Makaron ugotować, odcedzić, ostudzić.
2. Jaja ubić w garnuszku, dodać makaron i parmezan, sól i pieprz.
3. Rozgrzać oliwę na dużej patelni, wylać masę omletową i smażyć powoli, pod przykryciem, Po upieczeniu jednej strony – przewrócić omlet na drugą i podsmażyć ja na złoto.
Komentarze
Bardzo fajny przepis. Prosty, szybki i jednocześnie smaczna potrawa. 😀
Pozdrawiam!
Smacznego! Dziękujemy za uwagi, komplementy i własne przepisy także. Dania indyjskie mają setki wariantów zaleznych od regionu, miasta a nawet kucharza.