Zupa myśliwska

Udko z kurczaka, udko z gęsi, szklanka mrożonej włoszczyzny, czerwona papryka, pomidor, łyżka powideł śliwkowych, liść laurowy, 2 ziarna jałowca, 2 ziarna ziela angielskiego, pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki, szczypta jakiejkolwiek ostrej przyprawy, sól, pieprz, 2 łyżki oliwy z oliwek

1. Umyte mięso włożyć do garnka, wlać 6 szklanek wody, dodać włoszczyznę i liść Laurowy, ziele angielskie i jałowiec. Gotować ,aż mięso stanie się zupełnie miękkie.
2. Posiekać cebulę, paprykę i pomidora pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną oliwę i lekko zrumienić.
3. Ugotowane mięso wyjąć z wywaru, pokroić, dodać do podsmażonej papryki z cebulą i pomidorem, chwilę razem smażyć, po czym włożyć z powrotem do wywaru.
4. Do zupy dodać powidła śliwkowe, mieloną słodką paprykę, sól i pieprz oraz według gustu ostrą przyprawę.
Podawać z łazankami lub krojonymi w paski naleśnikami.