Zupa cebulowo-pomidorowa

5 sporych cebul, 5 pomidorów, pół łyżki koncentratu pomidorowego, szklanka bulionu warzywnego, 3 łyżki oliwy, łyżka mąki, pieprz, sól
Jako dodatek: 2 czerstwe kajzerki, 2 łyżki masła

1. Cebule pokroić w talarki, pomidory sparzyć i obrać ze skórki oraz pokroić w kostkę.
2. Na oliwie zeszklić cebulę, dodać pomidory i smażyć 5 minut, dodać mąkę, chwilę zasmażać po czym dodać szklankę wody oraz wymieszany w koncentratem gorący bulion. Gotować razem 15 minut.
3. Lekko ostudzoną zupę zmiksować, doprawić solą i pieprzem.
4. Kajzerki pokroić w kostkę, na suchej patelni podsmażyć, kiedy zaczną sie rumienić dodać masło i wymieszać. Podawać grzanki jako dodatek do zupy.