Piernik ?przepyszny?

Półtorej szklanki mąki tortowej, 6 łyżek cukru, pół szklanki płynnego miodu gryczanego, łyżka ciemnego kakao, 3 jaja, pół szklanki śmietany 22-proc., torebeczka cukru z prawdziwą wanilią, łyżeczka dobrej przyprawy do piernika, płaska łyżeczka sody oczyszczonej, szklanka mieszanych bakalii według gustu,
Do posmarowania formy keksowej: łyżka masła, do jej wysypania: łyżka tartej bułki
Do polania ciasta: pół tabliczki gorzkiej czekolady i 2 łyżki masła

1. Utrzeć żółtka z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę wymieszana z sodą, kakao i miód oraz cukier waniliowy, przyprawę do piernika i śmietanę oraz bakalie. Dokładnie wymieszać ciasto.
2. Ubić bardzo sztywną pianę i dodawać po kilka łyżek do ciasta mieszając.
3. Przełożyć ciasto do posmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką foremki.
4. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 st. C i piec piernik 55 minut. Ostudzić.
5. Czekoladę razem z masłem wstawić w kubeczku do kuchenki mikrofalowej rozpuścić, po czym dokładnie razem utrzeć. Wylać na ostudzony piernik i przy pomocy płaskiego noża rozsmarować na wierzchu ciasta.