Piersi kurczaka z sosem pesto i warzywami (doskonałe także na grill)

2 podwójne filety z piersi kurczaka, 4 nieduże jędrne pomidory, 4 spore ziemniaki, 2 dymki, 4 łyżki masła, mały słoiczek zielonego pesto, sól, pieprz.
4 spore arkusze folii aluminiowej

1. Filety podzielić na 4 porcje, posypać solą i pieprzem, zrumienić na rozgrzanym na patelni maśle. Każdy kotlet ułożyć na płacie folii aluminiowej.
2. Cebulę i ziemniaki pokroić w plastry, obsmażyć ziemniaki i cebulę na pozostałym na patelni tłuszczu, ułożyć na mięsie.
3. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokrojone w ćwiartki ułożyć na mięsie z warzywami.
4. Zawinąć pakieciki, ułożyć na blaszce i piec 20 minut w temperaturze 175 – 180 st C lub na grillu, do momentu, kiedy mięso będzie miękkie.
5. Na koniec, już na talerzu lub półmisku, lekko posmarować mięso sosem pesto.