Kurczak ?dwuetapowy?

Na pierwszy etap: 2 duże podwójne filety z kurczęcej piersi, pół szklanki mąki, 3 jaja, sól, pieprz, pół szklanki oleju.
Na polewę w drugim etapie: 6 łyżek sosu sojowego, 6 łyżek płynnego miodu, 2 ząbki czosnku, łyżka wytrawnego białego wina, szczypta mielonego imbiru.
Do posypania: łyżka sezamu.

1. Filety pokroić w cienkie plasterki w poprzek włókien.
2. Jaja rozbić w miseczce. Maczać plasterki mięsa w rozbitych jajach, następnie w mące i smażyć na rozgrzanym oleju, w trakcie smażenia posypując pieprzem i solą.
3. Wymieszać składniki polewy, po czym zanurzać w niej na chwilę każdy kawałek usmażonego kurczaka i układać w żaroodpornym naczyniu, posypać po wierzchu sezamem.
4. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 st c i piec około 20 minut skrapiając pozostałą polewą.